Skip to content Skip to footer

Bereid jouw bezoek aan Jeanne d’Arc goed voor en ontdek hier allerlei handige informatie.

Locatie

Alle voorstellingen van Jeanne d'Arc vinden plaats op het kasteeldomein de Merode (Westerlo). De openluchtshow vindt plaats op een overdekte tribune van 1800 toeschouwers en maakt gebruik van hoofdtelefoons voor een unieke luisterervaring.

Parking

Rond kasteel de Merode is er voldoende parking op wandelafstand tot het domein.

Bent u toch moeilijker te been kunt u aan de ingang beroep doen op ons hospitality team die u met plezier verder zal helpen.

Het spektakel

Hier vind je een handig uurschema* van de voorstelling:

18u30: deuren van het domein gaan open
20u45 stipt: start voorstelling deel 1
21u35: pauze van 35 minuten
22u10: start voorstelling deel 2
ca. 23u30: einde voorstelling

*de uren tijdens de voorstelling zijn voorlopig bij benadering bepaald.

Food & drinks

Domein de Merode is open vanaf 18u30, u kan er genieten in de foyer van een drankje of een lekkere hap. Wij voorzien 3 foodstanden op het domein van een culinair niveau. Alsook is onze foyer gezelligheid troef om vooraf, tijdens de pauze of nadien te genieten van een glaasje wijn of een biertje van het vat.

Veelgestelde vragen

Ja van 35 minuten.

Fototoestellen en andere audio en/of visuele opnametoestellen zijn verboden tijdens de voorstelling. Tijdens het slot applaus mogen wel foto’s gemaakt worden om te delen op de socials.

Domein de Merode is open vanaf 18u30, u kan er genieten in de foyer van een drankje of een lekkere hap. Wij voorzien 3 foodstanden op het domein van een culinair niveau. Alsook is onze foyer gezelligheid troef om vooraf, tijdens de pauze of nadien te genieten van een glaasje wijn of een biertje van het vat.

De voorstelling is voorzien voor kinderen vanaf 10 jaar.

Goede vraag! Bekijk hieronder enkele handige tips zodat je zonder zorgen je komst naar het kasteeldomein voorbereiden.

  • Kom op tijd! Elke voorstelling start stipt om 20u45. Zorg dat je voldoende tijd voorziet om je naar het domein te begeven. Wij raden minstens aan 15 – 20 minuten te rekenen voor je wandeling tussen parking en inkom. Uiteraard komt daar extra tijd bij indien je voor de voorstelling nog iets wenst te eten en/of te drinken.
  • Lees vooraf alle info op je ticket goed na. 
  • Trek je meest comfortabele schoeisel aan.  Hou rekening met kasseien en gras als wandelondergronden.
  • Neem bij slecht weer je voorzorgen en breng een paraplu mee of trek een regenjas aan. Tijdens de voorstelling zit je altijd beschut. Aangezien het ‘s avonds behoorlijk kan afkoelen, voorzie je jezelf best ook van warme kledij.

De reservaties voor de VIP-klanten verlopen niet via het online ticketplatform. Bij interesse in een VIP-ervaring voor uw bedrijf, klanten of business relaties mag je altijd contact opnemen met ons door een mailtje te sturen naar info@historalia.be. Met veel plezier bieden wij informatie over onze verschillende arrangementen.

Er zal geen live-orkest spelen tijdens de voorstelling. Uit respect voor de omliggende bewoners en het stiltegebied hebben we voor Jeanne d’Arc gekozen voor een systeem met hoofdtelefoons. Dit laat ons toe om je een optimale audio-ervaring te bieden. De muziek wordt opgenomen in een professionele studio met een groots symfonisch orkest. Onze cast zal uiteraard wél live zingen en spreken.

Dan raden wij u aan een mindervalide ticket te bestellen. Op elke voorstelling worden namelijk een aantal rolstoelplaatsen voorzien. Per rolstoel is er één begeleidersplaats. U kan ook een begeleider apart aanduiden bij de bestelling van uw tickets.

  • Hoorapparaten zonder T-functie: Deze werken normaal gezien gewoon met de hoofdtelefoon. We raden wel aan om het volume op je hoorapparaat eerst dicht te zetten en langzaam open te draaien tot het gewenste volume
  • Hoorapparaten met T-functie: Er zijn persoonlijke inductienekbanden (ringleiding) beschikbaar tijdens de voorstelling. Richt je hiervoor minstens 20 minuten voor de start van de voorstelling naar ons hospitalityteam. Zij zullen je hier, samen met ons audiodepartement, verder begeleiden.
  • Hoorimplantaten: Je kan ook via een eigen hoofdtelefoon naar de voorstelling luisteren. Richt je hiervoor minstens 20 minuten voor de start van de voorstelling naar ons hospitalityteam. Zij zullen je hier, samen met ons audiodepartement, verder begeleiden.

Elke voorstelling start stipt om 20u45. Hou dus rekening met het verkeer en de nodige wandelafstand op het domein. Laatkomers kunnen de tribune enkel betreden onder begeleiding van ons hospitality team die u toelaat wanneer dit het minst storend is voor de toeschouwers.

Ik ben slecht te been?

Geen probleem op het domein zijn goflkarretjes voorzien die u tot aan de tribune kunnen helpen.