Skip to content Skip to footer

Haar leven

Jeanne d’Arc is een nationale heldin in Frankrijk, opgeklommen van boerenmeisje tot legeraanvoerder tijdens de Honderdjarige Oorlog. Op heel jonge leeftijd hoorde ze stemmen van drie heiligen die haar opdroegen om kroonprins Karel VII te helpen tegen de Engelsen. Op slechts zestienjarige leeftijd overtuigde ze een graaf van haar missie, kreeg ze een paard en soldaten en versloeg ze de Engelsen in Orléans. Haar overwinningen leidden de Fransen te geloven dat God haar zond voor hun succes. Helaas werd Jeanne later gevangengenomen door de Engelsen bij Parijs, onderging een oneerlijk proces en stierf op 19-jarige leeftijd op de brandstapel.

Het verhaal

Beleef de epische reis van Jeanne d’Arc in dit nieuw, adembenemend musicalspektakel van Historalia. Laat je meeslepen door het verhaal van deze legendarische Franse heldin en ontdek de strijd, moed en opoffering die haar tot een icoon maakten. Met indrukwekkende decors en krachtige symfonische muziek, brengt Historalia Jeanne d’Arc tot leven zoals nooit tevoren. Mis deze unieke theaterbeleving niet en koop nu je tickets om de magie van het verleden te ervaren!

Tickets

Brons

€40,95
Tickets

Zilver

€55.95
Tickets

Goud

€65.95
Tickets

Luxe*

€79.95
Tickets
* Zitkussen en dekentje voorzien, 6 drankjetons & gratis programmaboek (per 2 tickets)
** Voor voorstellingen op vrijdag, zaterdag of zondag wordt er een weekendtoeslag van €5 aangerekend op de basisticketprijs.

Cast & crew

Locatie

Kasteel de Merode, gelegen in Westerlo, vormt het sprookjesachtige decor voor het indrukwekkende spektakel van Jeanne d’Arc. Dit historische juweeltje uit de 14de eeuw straalt een betoverende grandeur uit die perfect past bij het epische verhaal van Jeanne d’Arc. Bezoekers worden ondergedompeld in de pracht van dit eeuwenoude kasteel. Ondertussen zijn ze getuige van de opvoering van het leven en de heldendaden van deze legendarische Franse heldin, op een locatie die doordrenkt is van geschiedenis en mysterie. Een onvergetelijke ervaring wacht op u!

Blog