Luc Stevens

Regie & Script

Brief info

Luc Stevens is actief als regisseur van concerten, theater, muziektheater, musicals en massaspektakels. Hij streeft steeds naar kwalitatief hoogstaande zelf gecreëerde producties gecombineerd met een fantastisch samenhorigheidsgevoel. Met veel passie voor het vak regisseerde hij verschillende theater- en musicalproducties.

Voor hij Luc Stevens Producties oprichtte, was hij jarenlang leerkracht dramatische expressie en gastdocent muzikale vorming in de lerarenopleiding. Luc regisseerde tal van schitterende concerten zoals Villanella in Flagey Brussel, de eindvoorstelling van De Nieuwe Snaar in het Antwerpse Sportpaleis met Kris Wauters en Wim Opbrouck en het 11 novemberconcert in de kathedraal van Ieper in opdracht van The Last Post Association.

Hij verzorgde de geluksvoorstellingen van Leo Bormans en de Cuninavonden met onder andere Nathalie Meskens, Sabine De Vos en Luc Appermont. Hij regisseerde de groepen As You like it, Petticoat, Percussive en de bonanza's en ging op tournee met theaterstukken Wakannekik Ontstemd en Joie de vivre waarin Michiel Demeyer, Ivan Pecnik en Lotte Stevens meespeelden. Hij schreef en regisseerde tal van megaproducties: Gheelamania I, II en III, Mol in Scène I en II, de Groote Rappèl I en II, (N)iemandsland, de Merodes en Kerstmagie. In Marie-Antoinette speelden onder andere Mark Tijsmans, Ann Van den Broeck en Anne Mie Gils en in Albert I werkte hij samen met Lucas Van den Eynde, Barbara Dex, Michiel Demeyer en Sasha Rosen. In Zoo of Life werkte hij samen met Jelle Cleymans, Tinne Oltmans en Warre Borgmans.

Luc heeft voor alle Historalia-spektakels (Marie-Antoinette, Albert I, Rubens, 1830 en Damiaan) de regie en de scripts op zijn naam staan.