Skip to content Skip to footer

Bereid jouw bezoek aan Marie-Antoinette goed voor en ontdek hier allerlei handige informatie.

Locatie

Alle voorstellingen van Marie-Antoinette vinden plaats op het kasteeldomein de Wijnendale (Torhout). De openluchtshow vindt plaats op een overdekte tribune van 1470 toeschouwers en maakt gebruik van hoofdtelefoons voor een unieke luisterervaring. De tribune is gericht op de slotgracht en het podium vindt plaats op het water, zodat u uitzicht heeft op de tuinen en het kasteel.

Parking

Parkeren op het kasteeldomein is niet toegestaan.

We vragen aan al onze toeschouwers om voldoende tijd te voorzien om je van de parking naar de ingang te begeven.

Mensen die slecht te been zijn, kunnen begeleiding ter plaatse aanvragen.

Voor luxe en VIP tickets is er een aparte parkeerplaats voorzien. Deze bevindt zich aan het Fonteinpad, op 200m van de ingang van het domein. Op vertoon van uw luxe/VIP ticket krijgt u toegang tot deze parking.

Dan raden we je aan om een parking ticket te kopen, zo kan je de auto parkeren op de oude site Lammens in de Gravinnenstraat op 800 meter van de ingang.

Op vertoon van je ticket en je mindervalidenkaart kan je terecht op onze Luxe/VIP parking aan het Fonteinpad. Dit is op 200m van de ingang van het domein. 

Het spektakel

Hier vind je een handig uurschema* van de voorstelling:

18u00: deuren van het domein gaan open
20u45 stipt: start voorstelling deel 1
21u35: pauze
22u15: start voorstelling deel 2
ca. 23u30: einde voorstelling

*de uren tijdens de voorstelling zijn voorlopig bij benadering bepaald.

Food & drinks

Er wordt een foyer voorzien waar je voor de voorstelling of tijdens de pauze van gezond eten en een drankje kan verkrijgen. Hiervoor kan je ter plekke jetons kopen.

Om wachtrijen en wachttijden te
beperken, raden wij u aan uw jetons aan te kopen bij aankomst in de foyertenten, zo wordt u vlotter bediend
tijdens de pauze.

Veelgestelde vragen

Ja. Er een pauze van 30 minuten voorzien. 

Ja. Je kan iets eten en drinken op het kasteeldomein. Het is wel belangrijk om te weten dat er dit jaar geen buffet-restaurant zal zijn.  Er kan niet betaald worden met cash geld. We stellen Bancontact automaten aan de kassa’s.

Kinderen zijn van harte welkom tijdens Marie-Antoinette. Natuurlijk is het een revolutieverhaal met een sterke historische context, maar Historalia vindt het belangrijk om ook voor de jongsten onder ons de voorstelling zo toegankelijk mogelijk te maken.

Goede vraag! Bekijk hieronder enkele handige tips zodat je zonder zorgen je komst naar het kasteeldomein voorbereiden.

  • Kom op tijd! Elke voorstelling start stipt om 20u45. Zorg dat je voldoende tijd voorziet om je naar het domein te begeven. Wij raden minstens aan 15 – 20 minuten te rekenen voor je wandeling tussen parking en inkom. Uiteraard komt daar extra tijd bij indien je voor de voorstelling nog iets wenst te eten en/of te drinken.
  • Lees vooraf alle info op je ticket goed na. 
  • Trek je meest comfortabele schoeisel aan.  Hou  rekening met kasseien en gras als wandelondergronden.
  • Neem bij slecht weer je voorzorgen en breng een paraplu mee of trek een regenjas aan. Tijdens de voorstelling zit je altijd beschut.  Aangezien het ‘s avonds behoorlijk kan afkoelen, voorzie je jezelf best ook van warme kledij.

De reservaties voor  de VIP-klanten verlopen niet via het online ticketplatform. Bij interesse in een VIP-ervaring voor uw bedrijf, klanten of business relaties mag je altijd contact opnemen met ons door een mailtje te sturen naar vip@historalia.be. Met veel plezier bieden wij informatie over onze verschillende arrangementen.

Helaas, een volledig symfonisch orkest met electronic band zit niet elke avond in de buurt van het toneel live te spelen. De muziek die je tijdens de voorstelling hoort wordt vooraf opgenomen, zodat je elke avond een perfecte soundtrack kan horen via de hoofdtelefoons. Onze cast zingt uiteraard wel elke avond live. 

Voor rolstoelgebruikers hebben we een extra ticketcategorie voorzien. Deze plaatsen zich voor de tribune. 

Per rolstoelgebruiker kan er max. 1 ticket voor een begeleider gereserveerd worden. Enkel de rolstoelgebruiker en de begeleider zullen worden toegelaten in de zone voor de rolstoelgebruikers.

Op vertoon van je ticket mag je parkeren op een aparte parking voorzien zijn tegenover de ingang van het domein.

  • Hoorapparaten zonder T-functie: Deze werken normaal gezien gewoon met de hoofdtelefoon. We raden wel aan om het volume op je hoorapparaat eerst dicht te zetten en langzaam open te draaien tot het gewenste volume
  • Hoorapparaten met T-functie: Er zijn persoonlijke inductienekbanden (ringleiding) beschikbaar tijdens de voorstelling. Richt je hiervoor minstens 20 minuten voor de start van de voorstelling naar ons hospitalityteam. Zij zullen je hier, samen met ons audiodepartement, verder begeleiden.
  • Hoorimplantaten: Je kan ook via een eigen hoofdtelefoon naar de voorstelling luisteren. Richt je hiervoor minstens 20 minuten voor de start van de voorstelling naar ons hospitalityteam. Zij zullen je hier, samen met ons audiodepartement, verder begeleiden.