Skip to content Skip to footer

Bereid jouw bezoek aan Damiaan goed voor en ontdek hier allerlei handige informatie.

Locatie

Alle voorstellingen van Damiaan vinden plaats op het domein achter de Basiliek van Scherpenheuvel. De openluchtvoorstelling vindt plaats op een overdekte tribune met een capaciteit van 1470 toeschouwers. De tribune kijkt uit op de achterkant van de Basiliek, waardoor u uitzicht heeft op het oude klooster.

Parking

Parkeren op naast de basiliek is niet toegestaan.

We vragen aan al onze toeschouwers om voldoende tijd te voorzien om je van de parking naar de ingang te begeven.

Mensen die slecht te been zijn, kunnen begeleiding ter plaatse aanvragen.

Luxe kaarten hebben een aparte parkeerplaats. U zult gevraagd worden uw tickets te tonen. 

 

Standaard tickets kunnen op de openbare weg worden geparkeerd. Er zijn verschillende parkings in het centrum van Scherpenheuvel, allen op wandelafstand van het Basiliek, maar voorzie min. 15 minuten om van de auto naar het domein te wandelen.

Er is een parking voor rolstoelgebruikers voorzien op vertoon van je ticket en je mindervalidenkaart,kan je hier parkeren.

Het spektakel

Hier vind je een handig uurschema* van de voorstelling:

18u00: deuren van het domein gaan open
20u40 stipt: start voorstelling deel 1
21u35: pauze
22u15: start voorstelling deel 2
ca. 23u30: einde voorstelling

*de uren tijdens de voorstelling zijn voorlopig bij benadering bepaald.

Food & drinks

Er wordt een foyer voorzien waar je voor de voorstelling of tijdens de pauze van gezond eten en een drankje kan genieten.

Veelgestelde vragen

Er zal geen live-orkest spelen tijdens de voorstelling. Uit respect voor de omliggende natuurdomein hebben we voor Damiaan gekozen voor een systeem met koptelefoons. Dit laat ons toe om je een optimale audio-ervaring te bieden. De muziek wordt opgenomen in een professionele studio. Onze cast zal uiteraard wél live zingen en spreken.

Kinderen zijn van harte welkom tijdens Damiaan. Natuurlijk is het een verhaal met een sterke historische context, maar Historalia vindt het belangrijk om ook voor de jongsten onder ons de voorstelling zo toegankelijk mogelijk te maken.

Ja. Er is een pauze van 40 minuten voorzien. 

 

Ja. Je kan iets eten en drinken ter plaatse in onze foyer. Er worden gezonde gerechten voorzien die vers in België gemaakt zijn.

Goede vraag! Bekijk hieronder enkele handige tips zodat je zonder zorgen je komst naar het kasteeldomein voorbereiden.

  • Kom op tijd! Elke voorstelling start stipt om 20u45. Zorg dat je voldoende tijd voorziet om je naar het domein te begeven. Wij raden minstens aan 15 – 20 minuten te rekenen voor je wandeling tussen parking en inkom. Uiteraard komt daar extra tijd bij indien je voor de voorstelling nog iets wenst te eten en/of te drinken.
  • Lees vooraf alle info op je ticket goed na. 
  • Neem bij slecht weer je voorzorgen en breng een paraplu mee of trek een regenjas aan. Tijdens de voorstelling zit je altijd beschut. Aangezien het ‘s avonds behoorlijk kan afkoelen, voorzie je jezelf best ook van warme kledij.

Voor rolstoelgebruikers hebben we een extra ticketcategorie voorzien. In de tribune bevinden deze plaatsen zich voor het eerste rij. 

Per rolstoelgebruiker kan er max. 1 ticket voor een begeleider gereserveerd worden. Enkel de rolstoelgebruiker en de begeleider zullen worden toegelaten in de zone voor de rolstoelgebruikers.

Op vertoon van je ticket mag je parkeren op een aparte parking voorzien.

De reservaties voor  de VIP-klanten verlopen niet via het online ticketplatform. Bij interesse in een VIP-ervaring voor uw bedrijf, klanten of business relaties mag je altijd contact opnemen met ons door een mailtje te sturen naar vip@historalia.be. Met veel plezier bieden wij informatie over onze verschillende arrangementen.