Skip to content Skip to footer

Bereid jouw bezoek aan Damiaan goed voor en ontdek hier allerlei handige informatie.

Locatie

Alle voorstellingen van Damiaan vinden plaats op het domein achter de Basiliek van Scherpenheuvel. De openluchtvoorstelling vindt plaats op een overdekte tribune met een capaciteit van 1470 toeschouwers. De tribune kijkt uit op de achterkant van de Basiliek.

Parking

Parkeren op parking Mariahal is enkel mogelijk met een VIP- of Luxeticket.

We vragen aan al onze toeschouwers om voldoende tijd te voorzien om je van de parking naar de ingang te begeven.

Mensen die slecht te been zijn, kunnen begeleiding ter plaatse aanvragen.

Luxe kaarten hebben een aparte parkeerplaats op parking Spordel en parking Mariahal. U zult gevraagd worden uw tickets te tonen. 

Standaard tickets kunnen op de openbare weg worden geparkeerd. Er zijn verschillende parkings in het centrum van Scherpenheuvel (parking ‘t Boemelke, Den Egger en Kerkhof), allen op wandelafstand van het Basiliek, maar voorzie minstens 15 minuten om van de auto naar het domein te wandelen.

Er is een parking voor rolstoelgebruikers voorzien (Rozenkranslaan, parking Spordel en Mariahal). Op vertoon van je ticket en je mindervalidenkaart kan je hier parkeren.

Het spektakel

Hier vind je een handig uurschema* van de voorstelling:

18u00: deuren van het domein gaan open
20u45 stipt: start voorstelling deel 1
21u45: pauze
22u20: start voorstelling deel 2
ca. 23u30: einde voorstelling

*de uren zijn een inschatting

Food & drinks

Er wordt een foyer voorzien waar je voor de voorstelling of tijdens de pauze van gezond eten en een drankje kan genieten.

Veelgestelde vragen

Er zal geen live-orkest spelen tijdens de voorstelling. Uit respect voor de omliggende bewoners en het stiltegebied hebben we voor Damiaan gekozen voor een systeem met hoofdtelefoons. Dit laat ons toe om je een optimale audio-ervaring te bieden. De muziek wordt opgenomen in een professionele studio met een groots symfonisch orkest. Onze cast zal uiteraard wél live zingen en spreken.

Kinderen zijn van harte welkom tijdens de voorstelling van Damiaan. Natuurlijk is het een verhaal met een sterke historische context. Daarom adviseert Historalia voor deze voorstelling een leeftijd vanaf 10 jaar. Maar uiteraard kan mits begeleiding en de nodige context ook voor jongere kinderen de voorstelling een leuke beleving zijn. 

Ja. Er is een pauze van 40 minuten voorzien waarbij onze bezoekers iets kunnen drinken of eten in onze foyer. 

Ja. Je kan iets eten en drinken ter plaatse in de Mariahal, die speciaal voor onze voorstelling wordt omgevormd tot onze foyer. Er worden ook verse, gezonde gerechten voorzien die lokaal gemaakt zijn. 

Goede vraag! Bekijk hieronder enkele handige tips zodat je zonder zorgen je komst naar de voorstelling kan voorbereiden.

  • Kom op tijd! Elke voorstelling start stipt om 20u45. Zorg dat je voldoende tijd voorziet om je naar het domein te begeven. Wij raden aan om minstens 15 – 20 minuten te rekenen voor je wandeling van de openbare parkings tot de inkom. Uiteraard komt daar extra tijd bij indien je voor de voorstelling nog iets wenst te eten en/of drinken.
  • Lees vooraf alle info op je ticket goed na. 
  • Neem bij slecht weer je voorzorgen en breng een paraplu mee of trek een regenjas aan. Tijdens de voorstelling zit je altijd beschut. Aangezien het ‘s avonds behoorlijk kan afkoelen, voorzie je jezelf best ook van warme kledij.

Voor rolstoelgebruikers hebben we een extra ticketcategorie voorzien. In de tribune bevinden deze plaatsen zich voor de eerste rij. 

Per rolstoelgebruiker kan er max. 1 ticket voor een begeleider gereserveerd worden. Enkel de rolstoelgebruiker en de begeleider zullen worden toegelaten in de zone voor de rolstoelgebruikers.

Op vertoon van je ticket mag je parkeren op een aparte parking (Rozenkranslaan en parking Spordel/Mariahal).

De reservaties voor  de VIP-klanten verlopen niet via het online ticketplatform. Bij interesse in een VIP-ervaring voor uw bedrijf, klanten of business relaties mag je altijd contact opnemen met ons door een mailtje te sturen naar vip@historalia.be. Met veel plezier bieden wij informatie over onze verschillende arrangementen.